| BORANG PERJANJIAN JUAL BELI | BORANG MASALAH | AMANAH SAHAM AKHIRAT | MANUAL PENGGUNA ATOPUP |











Daftar Sebagai Pengguna Bijak
Dapat Kredit Topup RM10 PERCUMA


"MASA ITU 
KEHIDUPAN"
"Jadikanlah hari ini 
lebih baik dari semalam 
dan rancanglah hari esok 
agar lebih baik
dari hari ini "

TAWARAN
PERKHIDMATAN
IKLAN BUDGET
di JARIKU
bayar RM1,000.00 
SEKALI SAHAJA
"JAMINAN WANG 
DIKEMBALIKAN"










KLIK UNTUK BESARKAN GAMBAR






























BIT HIBAH
[ 999,999,999 UNIT ]
BELI: 12,825
1 UNIT = RM1.00 | BAKI = 999,987,174
JUAL: 12,825
1 UNIT = RM1.10 | RM14,107.50

BIT ZAKAT
KUTIPAN: RM870 | AGIHAN : RM870
BAKI = RM0

Pengkalan Data
BIT HIBAH0001

Pengkalan Data
BIT ZAKAT0001

Pengkalan Data
KAD JARINGAN
0001




Selamat datang ke halaman utama

BANK JARIKU ditubuhkan pada XX/XX/2018 oleh JARINGAN KOMUNITI USAHAWAN MUSLIM dengan kerjasama golongan peniaga, usahawan, professional, korperat, konglomerat dan pengguna yang menyokong kuat penubuhannya dalam rangka membangun dan menegakkan kembali sistem perbankan dan ekonomi berasaskan syariat islam sepenuhnya sepertimana yang pernah wujud menguasai urusniaga dan urustadbir negara-negara Islam di era kegemilangannya.
Menerusi sokongan semua pihak yang inginkan sebuah sistem ekonomi yang adil dan berkebajikan, insyaAllah kewujudan BANK JARIKU akan memberi impak yang sangat bermanfaat bukan sahaja dikalangan peniaga, usahawan, professional, korperat, konglomerat dan pengguna yang menyokong kuat penubuhannya malah semua lapisan masyarakat khususnya umat islam atau bukan islam akan menikmati tempias kebaikan dan kepelbagaian faedah yang disediakan menerusi produk dan perkhidmatannya kelak. 

Kepada para peniaga, usahawan, profesional, korperat, konglomerat dan pengguna yang menyokong kuat penubuhannya kami dengan sukacita menawarkan SAHAM TERBITAN AWAL untuk bersama berkongsi rezeki dan melaksanakan projek-projek bersifat dwi-keuntongan(duniawi-ukhrawi) sebagai salah satu usaha ke arah menyediakan pelbagai kemudahan dan pra-sarana kehidupan yang semestinya diperlukan oleh semua pihak buat mengisi dan mencapai matlamat sebenar dari perutusan dan penciptaan manusia didunia yang sementara ini. Semoga segala cita-cita dan tujuan yang baik ini diperkenan dan dibantu kejayaannya oleh ALLAH SWT disamping mendapat keberkatan dan keredhaan dariNYA. 
INFO MENGENAI SAHAM TERBITAN AWAL, KLIK DI SINI  >>><<<
"SEMOGA ALLAH MENERIMA AMAL KAMI 
DAN AMAL KAMU"



TERIMA KASIH di atas kunjungan anda ke halaman web ini. Semoga Allah SWT memberi kejayaan dan keberkatan dalam apa jua perkara yang anda usahakan.

Firman Allah SWT:

Dan di antara mereka ada orang yang berdoa; "Ya Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat dan peliharalah kami dari siksa neraka".
 (al-Quran al-Karim: Al-Baqarah ayat 201)


Jom kita berjimat cermat
dengan menyertai
KOMUNITI PENGGUNA BIJAK !!!


SIAPA PENGGUNA BIJAK ?
PENGGUNA BIJAK ialah orang yang mendapatkan barangan dan perkhidmatan dari pasaran untuk kegunaan diri dan keluarganya dengan cara yang memuaskan hati disamping rasa beruntung menggunakan perkhidmatan dan produk yang telah dibeli.

PENGGUNA BIJAK ialah mereka yang tidak mudah tertipu dengan gimik iklan atau pujukrayu ejen/wakil jualan sebelum dia benar-benar meyakini kebaikan dan manfaat produk atau perkhidmatan yang hendak digunakan.

PENGGUNA BIJAK tidak terburu-buru dalam membuat keputusan untuk membeli sesuatu produk atau perkhidmatan sebelum pihak yang menjual membuktikan tentang keistimewaan dan faedah yang boleh diperolehi dari pembelian produk dan perkhidmatan tersebut beserta harganya yang munasabah.
Kita semua perlu menjadi PENGGUNA BIJAK tanpa mengira siapa sebenarnya kedudukan kita dalam masyarakat. Sebahagian besar dari apa yang kita gunakan adalah hasil usaha orang lain sama ada dalam bentuk barangan atau perkhidmatan yang diharapkan boleh memberi kebaikan kepada semua pihak.

Beri saya peluang membantu menyelesaikan masalah anda dengan mengajarkan ilmu untuk berjimat cermat berasaskan teknologi terkini. Apabila anda dah faham dan mengamalkannya, pasti ianya akan memberi keuntungan dan manfaat kepada semua pihak khususnya diri anda sendiri, keluarga, adik beradik, saudara mara, sahabat, rakan taulan, masyarakat dan negara insyaAllah.

Ilmu untuk berjimat cermat tak susah nak dapat, yang susahnya ialah nak buat atau mempraktikkannya. Sekarang zaman serba canggih, semua benda kita boleh buat dan ambil manfaat jika kita cerdik atau dalam istilah lain "SMART".

Marilah sahut tawaran ini untuk saya kongsikan kemudahan dan kecanggihan teknologi terkini dalam urusan pembayaran bil dan topup yang boleh membantu kita menjimatkan masa, tenaga dan kos perbelanjaan yang semakin meningkat demi merealisasikan kehidupan berjimat cermat dizaman krisis ekonomi yang semakin hari semakin gawat ini


TAWARAN TERHAD !!! 
(PERCUMA RM10 Kredit Untuk Topup@Bayar Bil Selepas Pendaftaran Anda Diaktifkan)
Tawaran Untuk Menggunakan Sistem Topup & Bayar Bil.
Kepada yang berminat untuk saya install sistem ini di telefon bimbit anda dan anda boleh terus gunakannya menerusi aplikasi WhatsApp atau Telegram, sila WhatsApp@Telegram@SMS ke 0105115185 NAMA PENUH<>LOKASI(daerah@negeri)<>NO TEL(yang ada whatsApp)<>EMEL(alamat emel yang sah)
CONTOH: ALI HUSIN SELANGOR 0123456789 alihusin@gmail.com

Semoga Allah permudahkan semua urusan kita dan memberi kejayaan dalam apa jua perkara dan pekerjaan yang anda usahakan.

<< KEMPEN PENDAFTARAN 
PENGGUNA BIJAK >>



RUANGAN IKLAN BUDGET




RUANGAN IKLAN/BANNER


CALENDAR 2018


| Website Design by: ABM | Manage by: JARIKU GLOBAL ENTERPRISE SA0364452-D |
| HOTLINE: 0105115185 / 0182092543 | Copyright © 2013-2017 Jaringan Komuniti Usahawanan Muslim All Rights Reserved | Kemaskini Akhir: 29 Jamadil Awal 1439H bersamaan 15 Februari 2018